Voorbeeld berekening een praktijk voorbeeld van een berekening

In dit voorbeeld wordt voor een bedrijf berekend hoeveel er kan bespaard worden. Het betreft een boekhoudkantoor met een tiental medewerkers. Er zijn twee van de tien medewerkers die halftijds van thuis uit werken.

Aan de hand van hun laatste telecomfactuur bij de huidige leverancier worden onderstaande gevraagde parameters ingevuld om zo op het einde de besparing te kunnen berekenen.

Eerst en vooral wordt het aantal ISDN-lijnen ingegeven alsook de maandelijkse kost per ISDN-lijn. In dit boekhoudkantoor zijn er 3 ISDN-lijnen aanwezig en 2 bijkomende analoge lijnen, 1 voor het faxtoestel en een ander voor het alarmsysteem. De analoge lijn voor het alarmsysteem moet niet vermeld worden omdat dit toch volledig gescheiden is van de telefooncentrale. Het fax-nummer wordt vermeld omdat een omzetting naar fax2mail gewenst is.

Er is één algemeen nummer dat gebruikt wordt als inbelnummer op de 3 ISDN-lijnen. Momenteel wordt de centrale gehuurd, dus vullen we dit maandbedrag ook in.

Eens de bovenstaande velden ingevuld zijn kan het aantal gesprekken en de duur ervan naar de verschillende nationale vaste en mobiele operatoren ingevoerd worden.

Aantal Duur Bedrag
Vaste lijn
Vaste lijn ander netwerk
Proximus mobiel
Mobistar mobiel
Base mobiel
Ander mobiel

Tot slot moet er nog ingegeven worden hoeveel extenties er gewenst zijn in de nieuwe situatie. Aangezien Voipplay enkel werkt met telefoontoestellen die SIP of IAX compatibel zijn, vermelden we ook nog het gewenste aantal nieuwe toestellen en of aankoop of huur gewenst is.

Na het invullen van een geldig mailadres drukken we op de knop "Bereken uw besparing" en kan aan de hand van al deze parameters een ruwe indicatieve schatting gemaakt worden van de mogelijke besparing. Voor dit voorbeeld is dit het resultaat :

  • Besparing maandelijkse infrastructuurkost op jaarbasis: -73,37% of een verschil van -1509,76 euro
  • Besparing maandelijkse telefoonkosten op jaarbasis : -39,88% of een verschil van -602,45 euro
  • Besparing totaal op jaarbasis: -59,19% of een verschil van -2112,214 euro
  • Deze besparing is mogelijk met een ROI van 5 maand gezien de gegeven parameters
CRM-integratie // Gebruiksvriendelijk // Innovatieve features // Kostenbesparend